Борошно з амаранту має високу біологічну цінність, служить багатим джерелом мінеральних речовин, таких як кальцій, магній, фосфор, і вітамінів С, РР, Е, А, В1, В2, В4, С, Д, дуже важливих для організму людини макро- і мікроелементів (залізо, калій, кальцій, фосфор, магній, мідь та ін.), а також інших біологічно активних речовин, які визначають різні лікувально-профілактичні властивості амарантового борошна (сквален, фітостероли, фосфоліпіди та ін.).
У практично ідеально збалансованому білковому складі амарантового борошна, яке відрізняється високим вмістом незамінних амінокислот, лідируюче місце займають необхідні для нормального функціонування людського організму амінокислоти: лізин, метіонін та триптофан. Унікальність амарантового борошна також обумовлена високим вмістом у її складі двох найсильніших природних антиоксидантів - сквалену (до 8%) і вітаміну Е (до 0,2%), присутнього в муці амаранту в особливо активній, токотрієнольній формі.
Регулярне вживання в їжу амарантового борошна та продуктів на її основі корисне людям, які страждають на частого головного болю, безсоння, захворювання нервової системи, запальні захворювання нирок та інших органів сечовивідної системи, захворювання порожнини рота (стоматит, пародонтит), геморой, туберкульоз, захворювання кісток суглобів (рахіт, остеопороз, суглобовий ревматизм, поліартрит та ін.), захворюваннями органів зору (кон'юнктивіт, куряча сліпота, катаракта, діабетична ретинопатія та ін.).
Спосіб застосування та дози: 1-2 ч. л. 3 рази на день під час їжі, запиваючи водою. Можна додавати до різних страв. Борошно з амаранту може успішно використовуватися (до 20%) у поєднанні з пшеничним борошном у приготуванні всіляких хлібобулочних та кондитерських виробів. Домашня випічка, виготовлена з пшеничного борошна з додаванням борошна амаранту, виходить пишною, має приємний ніжний горіховий смак і підвищену цінність білків, і до того ж довго не черствіє.
Протипоказання до вживання: індивідуальна непереносимість. Перед вживанням амарантового борошна людям, які страждають на гострий і хронічний панкреатит, холецистист, жовчнокам'яну і сечокам'яну хворобу, слід проконсультуватися з лікарем.
Енергетична цінність, 100 г: білки - 1,3 г; жири - 0,1 г; вуглеводи - 88 г.
Калорійність, 100 г: 357 ккал.
Умови зберігання: зберігати в захищеному від світла місці за температурою от +15° С до 25° C та відносною вологістю повітря не вище 70%.
Термін придатності: 12 місяців.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Амарант |
Упаковка | Паперовий мішок |
Основні | |
Термін придатності | 12 |
- Ціна: 55 ₴